fbpx
Banner

Perlindungan insurans kesihatan pada zaman ini dilihat sebagai satu keperluan bagi ibu bapa yang mempunyai anak. Ia kerana kos perubatan semakin mahal terutama jika anak anda mempunyai masalah kesihatan yang serius.

Masukkan insurans kesihatan anak-anak dalam perbelanjaan anda.

Malah, kesedaran mengenai kepentingan mengambil insurans kesihatan untuk kanak-kanak juga semakin mendapat perhatian masyarakat. Ramai yang mulai sedar bahawa insurans kesihatan membantu mommy daddy mengatur kewangan dengan lebih menjimatkan.

Ini adalah 3 waktu sesuai ambil perlindungan insurans kesihatan untuk anak mommy:

  1. Semasa bayi
  2. Semasa sihat
  3. Semasa muda

1. Semasa bayi

3 Waktu Sesuai Ambil Perlindungan Insurans Kesihatan Untuk Anak Anda
Bayi seawal sebulan boleh memohon insurans kesihatan.

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa mommy boleh mengambil insurans kesihatan untuk si kecil mommy. Mungkin ada yang beranggapan bayi tidak memerlukan insurans, namun kita perlu bersiap-sedia untuk memberi rawatan kesihatan yang terbaik untuk mereka jika berlaku perkara tidak diingini.

Bak kata pepatah, Sediakan payung sebelum hujan.

2. Semasa sihat

3 Waktu Sesuai Ambil Perlindungan Insurans Kesihatan Untuk Anak Anda

Mommy daddy perlu ingat, insurans kesihatan perlu diambil semasa anak-anak sihat, bukannya semasa mereka sudah jatuh sakit. Namun, anda perlu berbincang dengan ejen insurans anda mengenai penyakit yang pernah dihidapi oleh anak anda. Seeloknya, mohon insurans semasa mereka sihat.

3. Semasa muda

3 Waktu Sesuai Ambil Perlindungan Insurans Kesihatan Untuk Anak Anda
Bayaran insurans kanak-kanak lebih rendah daripada orang dewasa.

Anda digalakkan mengambil insurans untuk anak semasa mereka masih muda. Kanak-kanak tidak menggunakan kesemua tuntutan insurans mereka dan disebabkan itu, bayaran premium untuk mereka jauh lebih rendah berbanding orang dewasa.

Walau bagaimanapun, mommy daddy boleh dapatkan maklumat lanjut daripada ejen insurans sah. Bukan mudah untuk kita mengeluarkan perbelanjaan lebih-lebih lagi jika mempunyai anak ramai. Namun percayalah, anak anda amat memerlukan perlindungan insurans. Jika bukan sekarang, satu hari nanti pasti mereka memerlukannya.

Jika anda suka artikel ini, baca Tips berjimat cermat untuk ibubapa baru dan 5 langkah persediaan kewangan untuk masa depan anak anda daripada komuniti Gaya Suri.

Author

Comments are closed.